Descoperire surprinzătoare în mijlocul deșertului. Imaginile ciudate au făcut înconjurul internetului
În căldura strălucitoare a deșertului saudit, ar putea fi considerat un miraj – dar fotograful Khaled Al Enazi are imagini care dovedesc că a văzut într-adevăr o stâncă uriașă în formă de pește care iese din nisip.
Al Enazi a capturat imagini ale formațiunii neobișnuite cu ajutorul unei drone în timp ce înregistra comorile arheologice din comitatul Al-Ula din Arabia Saudită – o zonă cunoscută pentru structurile antice care rivalizează cu orașul Petra din Iordania.
„În timp ce documentam zona, în fața mea a apărut o priveliște a unui munte, forma sa sugerând un pește în inima deșertului”, a declarat el pentru CNN.
Al Enazi spune că, probabil, nu este prima persoană care a întâlnit formațiunea stâncoasă, dar crede că perspectiva sa aeriană a însemnat că a fost primul care a observat forma sa curioasă.
„Ochiul unui fotograf vede ceea ce oamenii nu văd”, a spus el.
Fotograful a numit în mod corespunzător stânca Desert Fish.
„Unii au menționat că este vorba despre un pește real”
În imaginile filmate cu drona înregistrate de Al Enazi în luna iunie a acestui an, formațiunea stâncoasă seamănă cu o creatură acvatică înotând prin nisipul auriu, structurile sale asemănătoare aripioarelor dorsale sugerând, de asemenea, că ar putea fi un rechin care iese din adâncuri pentru a-și urmări prada.
De când imaginile sale au fost împărtășite, Al Enazi a fost nevoit să dezamăgească utilizatorii imaginativi de pe rețelele de socializare, care au susținut că rocile sunt de fapt rămășițele unei bestii marine uriașe.
„Unii au menționat că este vorba despre un pește real care a fost fosilizat acum milioane de ani, dar nu este cazul”, a declarat el. „Este gresie formată de mai mulți factori”.
Înregistrarea video cu Peștele deșertului împărtășită într-un tweet în luna iulie a adunat peste 29.000 de vizualizări.
Fotograful lucrează în prezent la crearea propriului său canal YouTube dedicat documentării regiunii Al-Ula și a peisajului său fascinant.
Acoperind aproape 22.500 de kilometri pătrați, Al-Ula găzduiește unul dintre cele mai dramatice peisaje deșertice din lume.
Anticii nabateeni și-au întemeiat principalul lor oraș sudic chiar la nord de valea Al-Ula și au sculptat morminte spectaculoase în stânci la Mada’in Salih, acum inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO.
Unele dintre rocile din Al-Ula, sculptate de elemente, au căpătat forme sculpturale – și umane – surprinzătoare.
O stâncă, cunoscută local sub numele de Jabal Al-Fil, este faimoasă pentru asemănarea sa cu un elefant.